Ett spartips till båtägare

Alla båtägare vet att det kostar en del att äga och använda sin båt så här kommer ett konkret spartips som kan sänka dina båtkostnader, få mer hjälp på sjön och direkt stödja en levande kust och skärgård. Att ha en båtförsäkring är ju självklart och de flesta båtförsäkringar bygger på liknande prismodell som är att du betalar en premie och skulle det ske något med båten så får du betala en sk. självrisk. Vanligast är att du kan välja antingen en lägre premie men då får du betala en högre självrisk eller tvärtom en högre självrisk med en längre premie.

Exempelkalkyl

  • Båt: Buster XL med en 115hk Yamaha från 2014, värde ca 250 000kr.
  • Premie med 1.500kr i självrisk:  8100kr / årspremie*
  • Premie med 10.000kr i självrisk: 6100kr/ årspremie*
  • Prisskillnad per år – 2.000 kr.

I juni-22 introducerade vi helt nya medlemskap i Sjöassistans som alla inkluderar en självriskersättning. Kortfattat innebär detta att om du skulle råka ut en skada på båten så ersätter Sjöassistans din kostnad för din självrisk. Du kan välja mellan 1.500kr, 5.o00kr eller 10.000kr i självriskersättning.

Om du i exemplet ovan skulle välja att medlemskapet Sjöassistans XL:

  • Årsmedlemskap Sjöassistans XL kostar 1.199kr som inkluderar upp till 10 000kr i självriskersättning.
  • Du spar direkt 800kr / år genom sänk premie på din båtförsäkring. 
  • Du har 0 kr i självrisk upp till 10.000 kr om du får en skada.
  • Du får alla andra förmåner som inkluderas i Sjöassistans, bogsering, motorkonsultation, utkörning av reservdelar, rabatter på marinleverantörer mm.
  • Du stödjer direkt vårt arbete för en levande, hållbar kust och skärgård.

Värt att notera är också att upp till en tredjedel av alla båtskador sker på vintern på land. Vår självriskersättning för Large och XL täcker alla moment som din båtförsäkring täcker – även på vintern!

* Notera att detta endast är ett exempel och det skiljer mellan de olika försäkringsbolagen och deras respektive tjänster.

De flesta försäkringsbolagen har idag en sk. priskalkylator på sin hemsida. Enklast är att bara snabbt kolla på din egen båtförsäkring hur mycket du kan spara i premie om du höjer din självrisk och sen kan du tecknar rätt medlemskap.

Proffsigt agerande av Sjöassistans

Thomas Svensson hade anlöpt Tärnö i Hanöbukten många gånger tidigare. Därför tog han inte fram hamnbeskrivningen när han skulle lägga…
Läs mer här

Lite sjökunskap 🙂

Är du ny på sjön eller känner att du kan behöva putsa upp lite på sjökunskapen? Kunskap ger trygghet, det…
Läs mer här

Länsförsäkringar förnyar sitt avtal med Sjöassistans ytterligare 3 år

Pressrelease Länsförsäkringar förnyar sitt avtal med Sjöassistans ytterligare 3 år 2023-02-01 Förnyat och fördjupat avtal mellan Länsförsäkringar och Sjöassistans för…
Läs mer här

Moory ingår samarbete med Sjöassistans

Pressmeddelande Moory – Sveriges snabbast växande ehandel för båttillbehör och Sjöassistans ingår samarbete för ett enklare båtliv. 2023-01-31 Moory är…
Läs mer här