Sjöassistans i Din båtförsäkring

Ingår i flera av Sveriges ledande båtförsäkringar

IF Logga

Flertalet märkesförsäkringar – klicka på bilden

Har du valt rätt båtförsäkring? – Grattis

Sjöassistans är Sveriges största assistansbolag till sjöss och har hjälpt båtägare i över tjugo år. Du kan ha Sjöassistans inkluderat i din båtförsäkring eller vara direktmedlem i Sjöassistans. Genom våra långa samarbeten och nära relationer med ditt försäkringsbolag så har du som båtägare den bästa servicen och tryggheten om eller när du får problem med din båt.

Vi har världens bästa möjlighet till fantastiskt båtliv i Sverige, men tyvärr en alldeles för kort säsong. Genom att optimera samarbetet mellan haverist (stort eller litet problem), hjälp i form av bogsering, utkörning av bränsle eller reservdel, videosamtal med motortekniker mm, ev. varv för reparation och ditt försäkringsbolag – så är vårt gemensamma mål att minimera den tid du behöver vara utan din båt för eventuella reparationer. Dessutom utan att du ska behöva ligga ute med pengar samt att all nödvändig dokumentation samlas upp av oss till ditt försäkringsbolag. Allt för att göra det smidigt och snabbt för dig.

Din assistans är gratis & du bidrar till en levande kust och skärgård

I alla båtförsäkringar där Sjöassistans ingår så sker detta utan någon självrisk för dig som båtägare. Du betalar alltså inte för din assistans till sjöss. Däremot ersätter vi och ditt försäkringsbolag den lokala skeppare som hjälper dig. Detta är bara positivt då vi alla båtägare älskar en levande kust och skärgård men för att den just ska kunna vara levande, så är vi alla beroende av att bofasta ute på öar och i kustområden kan jobba. Så om du skulle råka ut för något och du får hjälp av en av våra över 600 lokala skeppare, så gör du samtidigt en god gärning för det lokala näringslivet.

Olika båtförsäkringar från samma försäkringsbolag

Observera att flera försäkringsbolag säljer flera olika båtförsäkringar. I vissa fall ingår alltid Sjöassistans i andra fall endast i vissa varianter. Enklast ser du detta i ditt försäkringsbevis eller om du kontaktar ditt försäkringsbolag. Du kan också alltid ringa till oss och kolla då vi är direkt uppkopplade till våra partners.

Mitt försäkringsbolag finns inte med – vad ska jag göra?

Om ditt försäkringsbolag inte finns med på listan eller att du har en försäkring där assistansen inte är med  så kan du bli direktmedlem i Sjöassistans. Det kostar endast 699 kr för ett helt år och du får då alla fördelar som om du hade Sjöassistans i din båtförsäkring.

Vill du läsa mer om direktmedlem och bli medlem idag,  se mer här>>

Vill du veta mer om vårt självriskskydd som du kan komplettera till alla båtförsäkringar på marknaden>>

Har du problem?

Telefonnummer vid problem:

  • Svedea – 0771-16 01 90
  • If försäkring – 0771-655 655 och välj Skador följt av Båtskador.
  • Folksam – 020-50 35 00
  • BSB – 0523-38 020 (efter kontorstid ring: 020-98 90 00)
  • Bohusassuransen – 0200-11 99 60
  • Länsförsäkringar – 020- 59 00 00 (under kontorstid kontaktar du ditt försäkringsbolag och ber att få prata med en båtskadereglerare).
  • Dina Försäkringar – 0770-160 208

För alla övriga bolag ring

020-98 90 00

If Båtförsäkringar

If Båtförsäkringar

En bra båtförsäkring för din fritidsbåt när den ligger i vattnet, står på land eller vid vinterförvaring i vattnet.

- Båtassistans dygnet runt. - Släpjolle ersätts upp till 30 000 kr. - Starthjälp även i din hemmahamn.

BSB Försäkring

BSB Försäkring

Personligt - Lokalt - Attraktivt

Våra båtförsäkringar är utformade för förhållandena på Västkusten och i just Bohuslän, där vårt försäkringsbolag har funnits i över 100 år. Och är det något det finns mycket av här, så är det just båtar.

Dina Försäkringar

Dina Försäkringar

BÅTFÖRSÄKRING – VI FINNS DÄR OM DU GÅR PÅ GRUND!

Den svenska sommaren kan lätt överraska, så se till att ha båten försäkrad. Vår båtförsäkring ersätter skador vid transport, brand, blixtnedslag och grundstötning. Får du problem till sjöss ingår assistans dygnet runt alla dagar. Dessutom ersätter vi dig om båten skulle bli stulen. Försäkringen gäller både när båten ligger i sjön och står på land.

Bohusassuransen

Bohusassuransen

Välkommen till ditt lokala försäkringsbolag!

Försäkringen ersätter skador på din båt och sådan utrustning som tillhör båten samt personliga tillhörigheter i båten. Den ersätter också när personer skadats vid olycksfall som uppkommit vid aktivitet med eller vid användande av den försäkrade fritidsbåten. Vår båtförsäkring finns i tre olika nivåer: MAX, BAS och Ansvarsförsäkring.

Folksam Båtförsäkring

Folksam

Med vår båtförsäkring kan du känna dig trygg, både i lä och när det blåser kuling. Den gäller året runt, till sjöss och när båten står på land. Båtassistans ingår – med tillgång till larmcentral. Har du en mindre fritidsbåt och din boendeförsäkring hos oss väljer du tillägget Småbåt.

Samarbetspartner

Länsförsäkringar

Sveriges största båtförsäkringsbolag!

Väljer du vår Båtförsäkring Max får du extra bra skydd för båten året runt. Tillsammans med marknadens mest omfattande Båt-Olycksfallsförsäkring är du skyddad i alla väder!

Samarbetspartner

Svedea

Sveriges nöjdaste kunder – 5 år i rad!

På Svedea älskar vi båtlivet lika mycket som du. Det kan vara därför våra kunder placerat oss i topp för femte året i rad i SKI:s årliga mätning av kundnöjdhet. Välkommen till Svedea du med!

Koll-på-båten – Trygghet genom Samverkan

Koll-på-båten – Trygghet genom Samverkan Att vara båtägare innebär ett stort ansvar, och ibland kan det vara svårt att hålla…
Läs mer här

Hyra båt i sommar?

Ska du hyra båt i sommar? Tänk att ge sig ut bland kobbar och skär helt själv eller med familjen…
Läs mer här

Go boating in the Nordics

What country has the most islands in the world & what could possibly be the best place for unique boating?…
Läs mer här