Båtförsäkringar med Sjöassistans

I partnerskap med branchens ledande försäkringsbolag

Om man som båtägare får problem ute på sjön så är det flera delar som måste fungera. Vi har jobbat med aktiv sjöassistans i mer än tjugo år tillsammans med alla de större försäkringsbolagen, marinor och andra aktörer inom det marina ekosystemet, allt för att du som båtägare ska få bästa möjliga hjälp när du hamnat i trubbel på sjön. Följande försäkringsbolag har direktavtal med Sjöassistans och har valt att inkludera Sjöassistans som en integrerade del i sina båtförsäkringar; Svedea, Länsförsäkringar, Folksam, Dina Försäkringar, BSB, Bohusassuransen och ICA försäkringar. Observera att Sjöassistans inte ingår i alla varianter av båtförsäkring från de olika bolagen. Är du osäker - så ring ditt försäkringsbolag och kolla, eller kontakt oss på 08-506 62200.

Våra primära områden

Praktiskt operativ sjöassistans

Med en marin ledningscentral som har öppet 24×7, 365 dagar om året. Våra marina operatörer har alla minst 5 års erfarenhet inom området och kan genom sin erfarenhet och stora kontaktnät ge en bra och tydlig service till både gamla och nya skeppare som hamnar i trubbel. Vårt mål är att tillsammans med våra kunder jobba för ständigt förbättrad kundupplevelse.

Digitalisering

Båtbranchen generellt hanterar idag många processer som fortfarande är manuella och därmed resurskrävande. Vi jobbar aktivt i ett flertal projekt som alla på olika sätt syftar till att digitalisera flera av dessa processer. Vi samlar dessa i vår avdelning som vi kallar MarineMetric. Vi är övertygade om att både miljö och pengar kan sparas med detta arbete samt att allas kundupplevelse förbättras.

Förebyggande

genom bl a samarbeten med olika partners såsom ex. Skärgårdsradion mfl. levererar vi kustväder som sänds en gång i timmen. Youtube med tips och trix. Nyhetsbrev med aktuella händelser mm.

Samordning och transporter

Vi assisterar med både person och godstransporter. Genom att effektivt samordna dessa så kan vi få ner pris samt spara på miljön.

Miljö

Båtlivet påverkar vår miljö och vi kan på flera sätt aktivt jobba med att begränsa den skada som sker. Genom vårt oberoende tar vi alltid med miljöaspekten på de olika uppdrag vi genomför. Vi jobbar även med direkta miljöinsatser såsom ex. utplantering av fisk mm.

Kostnadseffektivitet

Vi äger inga egna båtar vilket ger oss ett oberoende och vi kan på detta sätt alltid sträva efter den mest kostnadseffektiva lösningen för varje uppdrag. Vi följer upp varje uppdrag såväl manuellt samt med digitala kundutvärderingar. Allt samlas och presenteras löpande både i rapporter samt online.

Sjunkningar och skadehantering

Tyvärr sjunker båtar - vi hjälper till med hela skadehanteringen, kontakt med varv och verkstäder samt transporter så att båt och motor direkt får rätt behandling.

En levande kust och skärgård

Vi har inte egna båtar, vi samarbetar med över 600 lokala skeppare som kan sina vatten. Detta skapar arbete och intäkter till det lokala näringslivet längs våra kuster, vilket är en grundförutsättning för en levande skärgård på riktigt.

Få ett brett utbud

För våra partners och avtalskunder

Vi jobbar för att Er kundupplevelse ständigt ska förbättras

Som försäkringsbolag eller avtalskund till Sjöassistans så erbjuder vi följande tjänster:

  • Transport, person och frakt
  • Dyktjänster
  • IoT / sensorer
  • Telefoni och växeltjänster
  • Operativ Sjöassistans
  • Integration och teknik
  • Sjunkningar och övrig skadehantering

Båtklubbspartner

Skipperi

Väldigt mycket båtliv. Inga bekymmer.

Reservera, checka in och kasta loss!

Samarbetspartner

Länsförsäkringar

Sveriges största båtförsäkringsbolag!

Väljer du vår Båtförsäkring Max får du extra bra skydd för båten året runt. Tillsammans med marknadens mest omfattande Båt-Olycksfallsförsäkring är du skyddad i alla väder!

Samarbetspartner

Svedea

Sveriges nöjdaste kunder – igen!

Vi älskar båtliv. Det är nog därför våra kunder placerar oss i topp i SKI:s årliga mätning av kundnöjdhet, för andra året i rad. Bli otroligt nöjd du med.

Båtklubbspartner

Agapi Boatclub

Ett bättre, smartare och mer hållbart båtliv

Bohusassuransen

Bohusassuransen

Välkommen till ditt lokala försäkringsbolag!

Försäkringen ersätter skador på din båt och sådan utrustning som tillhör båten samt personliga tillhörigheter i båten. Den ersätter också när personer skadats vid olycksfall som uppkommit vid aktivitet med eller vid användande av den försäkrade fritidsbåten. Vår båtförsäkring finns i tre olika nivåer: MAX, BAS och Ansvarsförsäkring.

BSB Försäkring

BSB Försäkring

Personligt - Lokalt - Attraktivt

Våra båtförsäkringar är utformade för förhållandena på Västkusten och i just Bohuslän, där vårt försäkringsbolag har funnits i över 100 år. Och är det något det finns mycket av här, så är det just båtar.

Dina Försäkringar

Dina Försäkringar

BÅTFÖRSÄKRING – VI FINNS DÄR OM DU GÅR PÅ GRUND!

Den svenska sommaren kan lätt överraska, så se till att ha båten försäkrad. Vår båtförsäkring ersätter skador vid transport, brand, blixtnedslag och grundstötning. Får du problem till sjöss ingår assistans dygnet runt alla dagar. Dessutom ersätter vi dig om båten skulle bli stulen. Försäkringen gäller både när båten ligger i sjön och står på land.

Folksam Båtförsäkring

Folksam

Med vår båtförsäkring kan du känna dig trygg, både i lä och när det blåser kuling. Den gäller året runt, till sjöss och när båten står på land. Båtassistans ingår – med tillgång till larmcentral. Har du en mindre fritidsbåt och din boendeförsäkring hos oss väljer du tillägget Småbåt.

Båtklubbspartner

Hyrbåt

Dagtursbåtar för båtupplevelser!

Hos oss kan du uppleva båtlivet utan att äga en båt! Du kan hyra båt för en dag, helg eller till och med en hel säsong –valet är ditt! Våra hyrbåtar är moderna, välutrustade och finns i olika storlekar. De passar lika bra för en badtur med familj och vänner eller ett besök på en mysig skärgårdskrog som en fisketur till gäddviken eller snabb transport till sommarstugan. Sjöassistans ingår i alla hyrbåtar som hyrs ut hos Dyvik Marina.

Mediapartner

Skärgårdsradion i Stockholm

Skärgårdsradion 90,2 (Stockholm) 97,7 (Sandhamn) 107,8 (Norrtälje) 104,1 (Hallstavik) eller i mobil/dator

Här får du kustväderprognoser varje timme, nyheter, trafik & serviceinformation, ankringstips, reportage från öarna och intervjuer med aktuella gäster. Allt blandat med en unik musikmix med ett stänk av skärgårdsliv presenterat av Sveriges mest kända radioprofiler Martin Loogna, Jesse Wallin med flera.