I partnerskap för ett enklare båtliv

Ledande företag i det marina ekosystemet

Båtägare, försäkringsbolag, varv, båthandlare, båtklubbar, tillbehörsaffärer - listan kan göras lång på företag och organisationer som tillsammans på olika sätt jobbar med att göra båtlivet roligare, säkrare eller mer spännande. Tillsammans har vi det gemensamt att vi älskar tiden vi får vara på sjön. Samtidigt har vi en förhållandevis kort båtsäsong så om eller när de trasslar till sig så är alla sätt som gör kommunikation och samarbete snabbt och smidigt av största vikt. Vi jobbar långsiktigt med partners inom det svenska båtlivet där målsättningen alltid är att göra båtlivet lite enklare smidigare. Vi tror (och vet) att det går att göra processer smidigare med teknik och vi kan spara på miljön genom att tänka nytt. Genom våra nära samarbeten med försäkringsbolag och partners ser vi kontinuerligt möjligheter till förbättringar. Är du ett företag eller en organisation inom det marina ekosystemet och du ser fördelar i ett samarbetet - ring oss, så tar vi ett första möte och ser hur vi kan assistera varandra!

Vi hjälper till med

Marin kundtjänst

Med en marin ledningscentral som har öppet 24×7, 365 dagar om året. Våra marina operatörer har alla minst 5 års erfarenhet inom området och kan genom sin erfarenhet och stora kontaktnät ge en bra och tydlig service till både gamla och nya skeppare som hamnar i trubbel. Vårt mål är att tillsammans med våra kunder jobba för ständigt förbättrad kundupplevelse.

Skadehantering

Vi hjälper er med praktisk skadehantering i allt från transporter, saneringar och skrothantering. Vi jobbar hela tiden med att minimera onödiga utsläpp och kostnader.

Förebyggande

Genom bl a samarbeten med olika partners såsom ex. Skärgårdsradion mfl. levererar vi kustväder som sänds en gång i timmen. Youtube med tips och trix. Nyhetsbrev med aktuella händelser mm.

Samordning och transporter

Vi assisterar med både person och godstransporter. Genom att effektivt samordna dessa så kan vi få ner pris samt spara på miljön.

Miljö

Båtlivet påverkar vår miljö och vi kan på flera sätt aktivt jobba med att begränsa den skada som sker. Genom vårt oberoende tar vi alltid med miljöaspekten på de olika uppdrag vi genomför. Vi jobbar även med direkta miljöinsatser såsom ex. utplantering av fisk mm.

Kostnadseffektivitet

Vi äger inga egna båtar vilket ger oss ett oberoende och vi kan på detta sätt alltid sträva efter den mest kostnadseffektiva lösningen för varje uppdrag. Vi följer upp varje uppdrag såväl manuellt samt med digitala kundutvärderingar. Allt samlas och presenteras löpande både i rapporter samt online.

Sjunkningar och skadehantering

Tyvärr sjunker båtar - vi hjälper till med hela skadehanteringen, kontakt med varv och verkstäder samt transporter så att båt och motor direkt får rätt behandling.

En levande kust och skärgård

Vi har inte egna båtar, vi samarbetar med över 600 lokala skeppare som kan sina vatten. Detta skapar arbete och intäkter till det lokala näringslivet längs våra kuster, vilket är en grundförutsättning för en levande skärgård på riktigt.

Få ett brett utbud

För våra partners och avtalskunder

Vi jobbar för att Er kundupplevelse ständigt ska förbättras

Som försäkringsbolag eller avtalskund till Sjöassistans så erbjuder vi följande tjänster:

  • Transport, person och frakt
  • Dyktjänster
  • IoT / sensorer
  • Telefoni och växeltjänster
  • Operativ Sjöassistans
  • Integration och teknik
  • Sjunkningar och övrig skadehantering

Båtklubbspartner

Skipperi

Väldigt mycket båtliv. Inga bekymmer.

Reservera, checka in och kasta loss!

Samarbetspartner

Länsförsäkringar

Sveriges största båtförsäkringsbolag!

Väljer du vår Båtförsäkring Max får du extra bra skydd för båten året runt. Tillsammans med marknadens mest omfattande Båt-Olycksfallsförsäkring är du skyddad i alla väder!

Samarbetspartner

Svedea

Sveriges nöjdaste kunder – 5 år i rad!

På Svedea älskar vi båtlivet lika mycket som du. Det kan vara därför våra kunder placerat oss i topp för femte året i rad i SKI:s årliga mätning av kundnöjdhet. Välkommen till Svedea du med!

Båtklubbspartner

Agapi Boatclub

Ett bättre, smartare och mer hållbart båtliv

Bohusassuransen

Bohusassuransen

Välkommen till ditt lokala försäkringsbolag!

Försäkringen ersätter skador på din båt och sådan utrustning som tillhör båten samt personliga tillhörigheter i båten. Den ersätter också när personer skadats vid olycksfall som uppkommit vid aktivitet med eller vid användande av den försäkrade fritidsbåten. Vår båtförsäkring finns i tre olika nivåer: MAX, BAS och Ansvarsförsäkring.

BSB Försäkring

BSB Försäkring

Personligt - Lokalt - Attraktivt

Våra båtförsäkringar är utformade för förhållandena på Västkusten och i just Bohuslän, där vårt försäkringsbolag har funnits i över 100 år. Och är det något det finns mycket av här, så är det just båtar.

Dina Försäkringar

Dina Försäkringar

BÅTFÖRSÄKRING – VI FINNS DÄR OM DU GÅR PÅ GRUND!

Den svenska sommaren kan lätt överraska, så se till att ha båten försäkrad. Vår båtförsäkring ersätter skador vid transport, brand, blixtnedslag och grundstötning. Får du problem till sjöss ingår assistans dygnet runt alla dagar. Dessutom ersätter vi dig om båten skulle bli stulen. Försäkringen gäller både när båten ligger i sjön och står på land.

Folksam Båtförsäkring

Folksam

Med vår båtförsäkring kan du känna dig trygg, både i lä och när det blåser kuling. Den gäller året runt, till sjöss och när båten står på land. Båtassistans ingår – med tillgång till larmcentral. Har du en mindre fritidsbåt och din boendeförsäkring hos oss väljer du tillägget Småbåt.

Båtklubbspartner

Hyrbåt

Dagtursbåtar för båtupplevelser!

Hos oss kan du uppleva båtlivet utan att äga en båt! Du kan hyra båt för en dag, helg eller till och med en hel säsong –valet är ditt! Våra hyrbåtar är moderna, välutrustade och finns i olika storlekar. De passar lika bra för en badtur med familj och vänner eller ett besök på en mysig skärgårdskrog som en fisketur till gäddviken eller snabb transport till sommarstugan. Sjöassistans ingår i alla hyrbåtar som hyrs ut hos Dyvik Marina.

Mediapartner

Skärgårdsradion i Stockholm

Skärgårdsradion 90,2 (Stockholm) 97,7 (Sandhamn) 107,8 (Norrtälje) 104,1 (Hallstavik) eller i mobil/dator

Här får du kustväderprognoser varje timme, nyheter, trafik & serviceinformation, ankringstips, reportage från öarna och intervjuer med aktuella gäster. Allt blandat med en unik musikmix med ett stänk av skärgårdsliv presenterat av Sveriges mest kända radioprofiler Martin Loogna, Jesse Wallin med flera.

If Båtförsäkringar

If Båtförsäkringar

En bra båtförsäkring för din fritidsbåt när den ligger i vattnet, står på land eller vid vinterförvaring i vattnet.

- Båtassistans dygnet runt. - Släpjolle ersätts upp till 30 000 kr. - Starthjälp även i din hemmahamn.