BSB Försäkring

BSB Försäkring

Personligt - Lokalt - Attraktivt

Våra båtförsäkringar är utformade för förhållandena på Västkusten och i just Bohuslän, där vårt försäkringsbolag har funnits i över 100 år. Och är det något det finns mycket av här, så är det just båtar.

Dina Försäkringar

Dina Försäkringar

BÅTFÖRSÄKRING – VI FINNS DÄR OM DU GÅR PÅ GRUND!

Den svenska sommaren kan lätt överraska, så se till att ha båten försäkrad. Vår båtförsäkring ersätter skador vid transport, brand, blixtnedslag och grundstötning. Får du problem till sjöss ingår assistans dygnet runt alla dagar. Dessutom ersätter vi dig om båten skulle bli stulen. Försäkringen gäller både när båten ligger i sjön och står på land.

Bohusassuransen

Bohusassuransen

Välkommen till ditt lokala försäkringsbolag!

Försäkringen ersätter skador på din båt och sådan utrustning som tillhör båten samt personliga tillhörigheter i båten. Den ersätter också när personer skadats vid olycksfall som uppkommit vid aktivitet med eller vid användande av den försäkrade fritidsbåten. Vår båtförsäkring finns i tre olika nivåer: MAX, BAS och Ansvarsförsäkring.

Folksam Båtförsäkring

Folksam

Med vår båtförsäkring kan du känna dig trygg, både i lä och när det blåser kuling. Den gäller året runt, till sjöss och när båten står på land. Båtassistans ingår – med tillgång till larmcentral. Har du en mindre fritidsbåt och din boendeförsäkring hos oss väljer du tillägget Småbåt.

Samarbetspartner

Länsförsäkringar

Sveriges största båtförsäkringsbolag!

Väljer du vår Båtförsäkring Max får du extra bra skydd för båten året runt. Tillsammans med marknadens mest omfattande Båt-Olycksfallsförsäkring är du skyddad i alla väder!

Samarbetspartner

Svedea

Sveriges nöjdaste kunder – igen!

Vi älskar båtliv. Det är nog därför våra kunder placerar oss i topp i SKI:s årliga mätning av kundnöjdhet, för andra året i rad. Bli otroligt nöjd du med.

Avtalskunder & Försäkringsbolag

När man som båtägare får problem ute på sjön så är det flera delar som måste fungera. Ofta är det många olika kontakter som ska planeras och synkroniseras för att rätt hjälp ska komma till rätt haverist i rätt tid. Vi har jobbat med aktiv sjöassistans i mer än tjugo år tillsammans med alla de större försäkringsbolagen, marinor och andra aktörer inom det marina ekosystemet. Vi jobbar primärt inom följande områden:

  • Praktiskt operativ sjöassistans med en marin ledningscentral som har öppet 24×7, 365 dagar om året. Våra marina operatörer har alla minst 5 års erfarenhet inom området och kan genom sin erfarenhet och stora kontaktnät ge en bra och tydlig service till både gamla och nya skeppare som hamnar i trubbel. Vårt mål är att tillsammans med våra kunder jobba för ständigt förbättrad kundupplevelse.
  • Förebyggande – genom bl a samarbeten med olika partners såsom ex. Skärgårdsradion mfl. levererar vi kustväder som sänds en gång i timmen. Youtube med tips och trix. Nyhetsbrev med aktuella händelser mm.
  • Digitalisering – Båtbranchen generellt hanterar idag många processer som fortfarande är manuella och därmed resurskrävande. Vi jobbar aktivt i ett flertal projekt som alla på olika sätt syftar till att digitalisera flera av dessa processer. Vi samlar dessa i vår avdelning som vi kallar MarineMetric. Vi är övertygade om att både miljö och pengar kan sparas med detta arbete samt att allas kundupplevelse förbättras.
  • Samordning och transporter – Vi assisterar med både person och godstransporter. Genom att effektivt samordna dessa så kan vi få ner pris samt spara på miljön.
  • Miljö – Båtlivet påverkar vår miljö och vi kan på flera sätt aktivt jobba med att begränsa den skada som sker. Genom vårt oberoende tar vi alltid med miljöaspekten på de olika uppdrag vi genomför. Vi jobbar även med direkta miljöinsatser såsom ex. utplantering av fisk mm.
  • Kostnadseffektivitet – Vi äger inga egna båtar vilket ger oss ett oberoende och vi kan på detta sätt alltid sträva efter den mest kostnadseffektiva lösningen för varje uppdrag. Vi följer upp varje uppdrag såväl manuellt samt med digitala kundutvärderingar. Allt samlas och presenteras löpande både i rapporter samt online.