Bli assistansskeppare

Vill du bli assistansskeppare? Sjöassistans har ett frivilligt nätverk med cirka 550 privatägda assistansbåtar runt Sveriges kust och i våra större insjöar. I vissa områden behöver vi bli fler!

Vi söker dig som har minst Fartygsbefäl klass VIII, med ett fartyg/båt lämpat för assistansarbete – till exempel bogsering, lossdragning, transport av dykare, reservdelar eller bränsle. Exempel på lämpliga assistansbåtar, är arbetsbåtar, transportbåtar, taxibåtar och liknande. Fartyget ska uppfylla Transportstyrelsens krav för denna verksamhet. Båtar av typen ”fritidsbåt” är inte optimala i Sjöassistans nätverk. Du ska självklart ha god kännedom i de vatten du rör dig i och ett företag eller enskild firma, F-skatt samt försäkring som täcker assistansarbete till sjöss. Båten måste vara försäkrad för yrkesmässig verksamhet. Du sätter din timkostnad själv. Du får gärna vara allmänt kunnig på motorer.

Är du den vi söker?

Fyll i intresseformuläret nedan så kontaktar vi dig.

Båtägare berättar

Att vara ute med båten förknippas med sol, bad och härliga bekymmerslösa dagar. Får du problem finns vi nära till hands, vilket båtägarnas egna berättelser vittnar om.

Båtägarnas berättelser

Våra skeppare och båtar

Vårt nätverk består av totalt 550 assistansbåtar. Här presenterar vi några av alla våra kompetenta assistansskeppare som hjälper dig när din båt blir obrukbar.

Mer om oss som hjälper dig

VHF hos Stockholmradio

Med ett VHF-abonnemang hos Stockholmradio blir din VHF komplett och ger dig all den information och kommunikation som är oumbärlig till sjöss.

Läs mer om VHF-abonnemang