Självriskersättning - Få hjälp med självrisken på din båtförsäking!

Upp till 10.000 kr i ersättning,

Täcker även stöld*

Täcker alla skador på sjö och land – året runt.*

Hur fungerar självriskersättning?

Om oturen är framme och du skulle råka ut för en skada så kommer ditt försäkringsbolag att förhoppningsvis (beror ju på vilken försäkring du har) att stå för delar eller hela kostnaden. Men en båtförsäkring har ju alltid en självrisk som kan variera kraftigt. Om du har ett medlemskap i Sjöassistans med självriskersättning eller om du tecknad en separat försäkring för självriskersättning så kan du få ersättning direkt av oss.

Visste du  t ex. att ca en tredjedel av alla båtskador sker på land och under vinterhalvåret. Vår självriskersättning gäller hela året runt så skulle du råka ut för en skada kan vi iallafall lindra ditt ekonomiska lidande.

Från den 1a juni 2022 så inkluderar vi självriskersättning i alla våra medlemskap, se mer här>>

Nyhet

Från den 1a mars 2024 så kan du köpa självriskersättning som en ren försäkring. Det finns två varianter, 5000 kr i ersättning eller 10.000kr i ersättning. 

För tidigare medlemskap gäller följande:

  • Sjöassistans Bas med tillägget 1500, ger upp till 1500 kr i ersättning vid sjöskada
  • Sjöassistans Bas med tillägget 5000, ger upp till 5000 kr i ersättning vid sjöskada, brand, inbrott och stöld, maskinskada mm. Alla moment som du har i din båtförsäkring
  • Redo Kombo, ger upp till 1500 kr i ersättning vid sjöskada
  • Redo Kombo Plus, ger upp till 5000 kr i ersättning vid sjöskada, brand, inbrott och stöld, maskinskada mm. Alla moment som du har i din båtförsäkring.

*  1 500 kr ersättningen täcker endast Sjöskada och inga andra moment.

 

Har du fått en skada och vill anmäla detta till oss, anmäl det då med knappen nedan.

Båtägare berättar

Att vara ute med båten förknippas med sol, bad och härliga bekymmerslösa dagar. Får du problem finns vi nära till hands, vilket båtägarnas egna berättelser vittnar om.

Båtägarnas berättelser

Våra skeppare och båtar

Vårt nätverk består av totalt 550 assistansbåtar. Här presenterar vi några av alla våra kompetenta assistansskeppare som hjälper dig när din båt blir obrukbar.

Mer om oss som hjälper dig

VHF hos Stockholmradio

Med ett VHF-abonnemang hos Stockholmradio blir din VHF komplett och ger dig all den information och kommunikation som är oumbärlig till sjöss.

Läs mer om VHF-abonnemang