Vilket medlemskap ska jag ha?

Vilket medlemskap ska jag ha?

I över tjugo år har vi på Sjöassistans hjälpt båtägare i allt från små till stora problem. Under åren har vi haft flera olika medlemskap och vi jobbar kontinuerligt för att på olika sätt addera nya tjänster som efterfrågas av våra medlemmar.

I vår shop ligger alltid de senaste medlemskapen. Här har vi samlat våra olika medlemskap inklusive våra äldre för att på ett överskådligt sätt ge dig bäst information om vad som passar just dina önskemål.

Alla våra medlemskap från 2022 inkluderar:

Du kan alltid teckna om ditt befintliga avtal, gammalt eller nytt. Alternativet är att du tycker något av våra nya medlemskap passar dig bättre och då kan du bara avsluta ditt tidigare medlemskap och sen teckna ett nytt.

Alla våra medlemskap löper på ett år från den dagen då vi mottagit din betalning.

Självriskersättning – vad är det?
Om du får en skada på din båt så gör du en skadeanmälan till ditt försäkringsbolag som då förhoppningsvis tar den större kostnaden för din reparation. Men du får ju alltid betala en självrisk till ditt försäkringsbolag. Oftast är det så att om du valt en högre självrisk på din båtförsäkring så får du en lägre premie på din försäkring, och tvärtom.

Om du har en självrisk på 5000kr och valt Sjöassistans Large så ersätter vi dig med 5000kr, dvs kostnaden för dig och din skada blir då 0 kr.

Under åren har vi haft ett antal medlemskap som inkluderar en självriskersättning:

 • Redo-Kombo (gammalt avtal): 1.500 kr gäller endast vid sjöskada
 • Redo-Kombo Plus (gammalt avtal): 5.000kr täcker alla moment som är inkluderad i din båtförsäkring
 • Sjöassistans Medium, 1.500kr gäller endast vid sjöskada
 • Sjöassistans Large, 5.000kr täcker alla moment som är inkluderad i din båtförsäkring
 • Sjöassistans X-Large, 10.000kr täcker alla moment som är inkluderad i din båtförsäkring

Har du VHF ombord?

I våra tidigare medlemskap Redo-Kombo samt Redo-Kombo Plus ingår ett abonnemang för Stockholm Radio. För alla andra medlemskap så kan du lägga till ett Stockholm Radio abonnemang för endast 195 kr / år (normalt 490kr), när det tecknas i samband med ditt medlemskap.

Exempel och förslag:  

 • Fråga: Jag har ett Redo-Kombo men ingen VHF, vad ska jag välja?
  • Svar: Du betalar idag 699 kr, välj Sjöassistans Medium, Large eller X-Large beroende på vad du har för självrisk på din båtförsäkring.
 • Fråga: Jag har ett Redo-Kombo Plus men ingen VHF, vad ska jag välja?
  • Svar: välj Sjöassistans Large eller X-Large beroende på vad du har för självrisk på din båtförsäkring.
 • Fråga: Jag har ett Redo-Kombo och VHF, vad ska jag välja?
  • Svar: Du har då 1500kr i självriskersättning vid sjöskada samt VHF inkluderat. Om du vill ha en högre självriskersättning välj då Large eller X-Large samt addera tillägget för VHF.
  • Är du helt nöjd med det du har, så tecknar du bara om ditt Redo-Kombo.
 • Fråga: Jag har Sjöassistans BAS och ingen VHF
  • Svar: Välj Medium, Large eller X-Large beroende på vad du vill ha för självriskersättning.

 

Om något är oklart eller du har frågor om ditt medlemskap – Ring oss så ordnar vi det på bästa sätt för dig – 08-506 622 00.

Proffsigt agerande av Sjöassistans

Thomas Svensson hade anlöpt Tärnö i Hanöbukten många gånger tidigare. Därför tog han inte fram hamnbeskrivningen när han skulle lägga…
Läs mer här

Moory ingår samarbete med Sjöassistans

Pressmeddelande Moory – Sveriges snabbast växande ehandel för båttillbehör och Sjöassistans ingår samarbete för ett enklare båtliv. 2023-01-31 Moory är…
Läs mer här

Vi rekryterar 🙂

Vi söker sommarjobbare Vi söker personal för ekonomi/admin Nu vässar vi teamet och söker flera nya medarbetare. Vi söker både…
Läs mer här

Watski och Sjöassistans utökar samarbetet

Utökat samarbete Tidigare hade Watski och Sjöassistans ett samarbete där man lyfte fram säkerheten på sjön och gav varandra synlighet…
Läs mer här