Sjöassistans – en del av NMSS

Vi brinner för att trygga, förenkla och berika båtlivet. Det är sällan man känner sig så levande som på havet. Vårt mål är att bli det självklara valet för dig när du är till sjöss och behöver någon att lita på för din trygghet och bekvämlighet.

Våra erfarna medarbetare har hög nautisk kompetens med Fartygsbefäl klass VIII eller motsvarande. Alla ordinarie operatörer har dessutom CSOC (Coast Station Operators Certificate). Vår viktigaste resurs utgörs av ett nätverk av assistansskeppare, tjänstgörande på runt 550 assistansbåtar. Vi samarbetar även med över 150 varv och marinor runt våra kuster. Insatserna leds från vår moderna trafikcentral som är samlokaliserad med Sveriges enda kustradiostation, Stockholmradio, med en räckvidd som omfattar större delen av de nordiska kuststräckorna och farvattnen.

Sjöassistans ägs av Nordic Maritime Services Stockholm AB (NMSS) som är ett dotterbolag till Viamare Invest AB.

Båtägare berättar

Att vara ute med båten förknippas med sol, bad och härliga bekymmerslösa dagar. Får du problem finns vi nära till hands, vilket båtägarnas egna berättelser vittnar om.

Båtägarnas berättelser

Våra skeppare och båtar

Vårt nätverk består av totalt 550 assistansbåtar. Här presenterar vi några av alla våra kompetenta assistansskeppare som hjälper dig när din båt blir obrukbar.

Mer om oss som hjälper dig

VHF hos Stockholmradio

Med ett VHF-abonnemang hos Stockholmradio blir din VHF komplett och ger dig all den information och kommunikation som är oumbärlig till sjöss.

Läs mer om VHF-abonnemang