Sjöassistans – Sveriges enda helt oberoende sjöassistansbolag

Sjöassistans har levererat assistanstjänster runt hela Sveriges kuster, Vänern, Vättern och Mälaren i över 20 år. Vi har under denna tid skapat långa och djupa relationer med över 550 skeppare och deras resursbåtar, 150 varv och marinor, alla större försäkringsbolag samt en rad andra viktiga sjönära verksamheter som på olika sätt hjälper dig och din familj när ni är till sjöss.

Vårt oberoende som i praktiken innebär att vi alltid försöker allokera rätt resurs till rätt tillfälle ger dig en bättre service. Assistansärenden varierar kraftigt i fråga om vilka resurser som är bäst lämpade för uppgiften. Är det slut på bensin eller diesel så behövs en snabb mindre båt för ta sig till dig, är det en stor båt som gått hårt på grund kan det behövas både en eller flera större resurser för att assistera. Vår bredd och kunskap ger de bästa förutsättningarna för att lösa just ditt problem.

24/7 öppen jourtjänst – att alltid ha ett nummer där vi svarar dygnet runt är en stor trygghet både när olyckan är framme eller att du bara behöver kolla om en broöppning, närmaste apotek eller liknande.

5 000kr eller 1 500kr i självriskreducering ger ett plåster på såren om nu olyckan skulle vara framme. Detta ingår i ett antal av våra medlemskap.

Tillsammans bygger vi en levande skärgård. Alla våra assistansuppdrag utförs av lokala resurser som har hög nautisk kompetens med Fartygsbefäl klass VIII eller motsvarande. Dom är fastboende runt sin hemmahamn vilket ger dom unik lokalkännedom som är ovärderlig i många situationer. Den kostnad som uppstår vid assistansuppdraget faktureras Sjöassistans och vi administrerar detta till försäkringsbolagen. Detta görs utan påslag från våra resurser vilket innebär att Sjöassistans och alla våra medlemmar på ett direkt och aktivt sätt bidrar till det lokala näringslivet i dina egna farvatten. Tillsammans skapar vi arbete och intäkter för det kustnära näringslivet.

Vi har direkt partnerskap med Stockholmradio, som är Sveriges enda kustradiostation, med en räckvidd som omfattar större delen av de nordiska kuststräckorna och farvattnen.

Gör din vistelse på sjön tryggare. För dig, din familj, din båt och din semester. Gå med i Sjöassistans.

Tveka inte att kontakta oss på 08-506 622 00 om du har synpunkter, tips eller bara vill bjuda på en god sjömanshistoria.

Skepp o hoj från hela teamet på Sjöassistans.

Båtägare berättar

Att vara ute med båten förknippas med sol, bad och härliga bekymmerslösa dagar. Får du problem finns vi nära till hands, vilket båtägarnas egna berättelser vittnar om.

Båtägarnas berättelser

Våra skeppare och båtar

Vårt nätverk består av totalt 550 assistansbåtar. Här presenterar vi några av alla våra kompetenta assistansskeppare som hjälper dig när din båt blir obrukbar.

Mer om oss som hjälper dig

VHF hos Stockholmradio

Med ett VHF-abonnemang hos Stockholmradio blir din VHF komplett och ger dig all den information och kommunikation som är oumbärlig till sjöss.

Läs mer om VHF-abonnemang