Full fart mot 2021!

God Jul och Gott Nytt År från hela gänget på Sjöassistans!

2020 är på sluttampen och om vi bara för en liten stund glömmer bort allt trist och tråkigt som drabbat oss alla på olika sätt och istället bara tänker på sommar, båt, kust och skärgård så hade vi ju en helt fantastisk sommar med mycket sol och många dagar på sjön för både erfarna och en ovanligt stor del där sommarens båtliv var första gången på sjön.

Hos oss var det också stora förändringar då vi tog över Sjöassistans mitt i högsäsongen och har nu haft nöjet att tillsammans med hela teamet här se på rad olika delar där i tror att vi kan vässa vårt erbjudande till er.

Grunden för vår verksamhet är glasklar och vi är det enda rikstäckande, oberoende assistansbolaget till sjöss i Sverige vilket ger oss en stor styrka i fråga om närhet till ev. olycksplats, en bred flotta av båtar som på olika sätt kan assistera. Alltifrån mindre ribbåtar som snabbt och miljövänligt kan åka ut med extra bränsle eller reservdelar till stora båtar med lyftkran. En assistans är sällan lik den andra. Dessutom är alla våra resurser lokala skeppare som kan sina vatten och känner det lokala näringslivet, vilket är en stor fördel när saker och ting ska fixas så att du som medlem snabbt kommer vidare.

Allt kan alltid bli bättre så nu jobbar vi febrilt med att förbättra våra grundtjänster samt att vi ser hur vi kan utvecklas för nästa säsong och utan gå händelserna i förväg så handlar det kort om:

 • Ett system för övervakning av båtar som initialt kan hantera spårning (track and trace), batteriövervakning, rörelse, brand, temp mm. Det som är unikt med detta är att vi bygger det på en ny nätstandard som gör det nästintill omöjligt att störa ut samt att vi fokuserar på enkel användarvänlighet, både med installation och användande.
  • Note – idag finns en massa smarta sensorer till allt möjligt – men det som oftast glöms bort är att när en sensor faktiskt larmar så behövs det en åtgärd och med våra +600 assistansbåtar runt hela Sveriges kust kan vi direkt allokera en åtgärd innan en skada blir större. Här samarbetar vi med några försäkringsbolag och marinor.
 • En rikstäckande tjänst för transporter, både för personer men även för frakt av gods med personlig service och kundtjänst som är öppen 0700-2200.
  • Ska du ut själv till stugan eller forsla ut ett helt hus i byggmateriel –  vi kommer att lösa det
  • Ska du ha stor fest och vill samordna transport för ett större sällskap – vi kommer att lösa det
  • Är du företagare, myndighet eller har annan verksamhet som regelbundet kräver resor ut från fastland till öar? Kontakta oss så kan vi skapa enkla och fasta avtalspriser för hela Sverige.
 • På direkt förfrågan så packar vi också om lite i våra medlemskap så ett det ska bli enklare, tydligare och mer flexibelt i de olika tjänster som just du vill använda.
 • Motorkonsultation, snart också som separat tjänst. En mycket uppskattad tjänst är vår motorkonsultation, dvs att vi kopplar ihop dig när du har problem med din motor med en erfaren motormekaniker som då över telefon kan assistera så att du förhoppningsvis snabbare kommer vidare.
 • Ny hemsida med bättre digitalt stöd för våra tjänster till dig.
 • mm..

Vi kommer också starta nya året med att flytta till nya lokaler på Furusundsgatan 15. Vi återkommer även om detta när vi väl flyttat.

Detta är del av det vi nu jobbar hårt med så att du som direktmedlem eller medlem via ditt försäkringsbolag i Sjöassistans kan få tillgång till nästa år. Vi kommer givetvis med en massa mer detaljer om allt ovan när vi sjösätter respektive tjänst på riktigt.

Har du själv synpunkter, tips eller ideér – tveka inte på att slå oss en signal på 08-506 622 00, eller skicka oss ett mail på [email protected]

Avslutningsvis så vill vi önska dig och din familj, vänner och båt en riktigt skön och härlig jul.

PS nu har det vänt och vi går mot ljusare tider igen 🙂

God Jul & Gott Nytt År från hela gänget på Sjöassistans!