Sjöassistans satsar på transporter och andra tjänster

Pressrelease 2021-02-24

Kustbud AB – Ett helt nytt bolag med fokus på transport, sjötaxi och tjänster för alla som bor eller rör sig runt Sveriges kust och skärgårdar.

Sjöassistans och SwePelago skapar nya bolaget Kustbud AB. Bolagen gjorde tillsammans över 8 000 leveranser bara i Stockholms skärgård förra säsongen, detta var utöver rena sjöassistansuppdrag.

“Vi ser en kraftig ökning i behov av transporter i skärgården och längs Sveriges kuster både när det gäller frakt av gods och människor. Covid-19 har bidragit ytterligare till behovet då vi stannar hemma på semestern och många har valt att jobba från landstället. Även utan pandemin ser vi en tendens till att vi spenderar mer tid på våra landställen vilket ställer högre krav på olika former av service.” säger Fredrik Åkerström, VD på Kustbud.se.

Kustbud.se blir unikt som första bolag att bedriva en kundtjänst som är öppen alla dagar i veckan, året runt, klockan 07.00-22.00 för samverkan av transport och tjänster i skärgården. Som konsument idag är det svårt att hitta det tjänsteutbud som finns i närområdet vilket också gör det svårt att jämföra priser. Det kan gälla tjänster som till exempel trädfällning till att hämta grovsopor.

Kustbud.se bygger sin verksamhet i samverkan med lokala entreprenörer som bor och verkar i sitt närområde. Detta för att skapa fler tjänster och jobb för alla som bor och lever runt Sveriges kuster.

”Vi kommer att ha Sveriges första bemannade kundtjänst för bokning av tjänster, transport, och sjötaxi oavsett var i skärgården du än är eller vilken kust du än befinner dig på. Beställ din matkasse, medicin, vattenfilter eller nytt kök så ordnar vi det, från leverantören till din brygga.” fortsätter Fredrik Åkerström

Kustbud.se kommer även att ha ett antal båtar med dagliga inplanerade rutter för mindre godsleveranser, detta börjar vi med i Stockholms skärgård. Kunden kommer enkelt kunna beställa i vår webbshop och få leveransen hela vägen till bryggan eller båten. Tjänster som tex elektriker, VVS, bygg, arborist eller grovsopor i byggsäck levereras också, självklart med anslutna lokala företagare.

”Vi underlättar för både fastboende och sommargäster, skapar fler arbetstillfällen och bidrar till en mer levande skärgård. Vi har redan ca 8 000 inplanerade leveranser och flera företagare som anslutit sig med sina tjänster. Det här känns otroligt spännande!” säger Fredrik Åkerström

Miljön är en viktig del och vi kommer att lägga vikt vid både samtransportering och val av båt vi varje enskilt uppdrag.

”Sammantaget gynnar detta alla; kunderna, företagarna, skepparna och miljön.” avslutar Fredrik Åkerström.

Kontakt: Fredrik Åkerström 0733-709020
[email protected]