Ö-Assistans

Vi hjälper alla som bor på öar

Person och godstransport till sjöss samt mycket mer!

Sjöassistans dotterbolag Ö-Assistans levererar sjötransporter för både personer och gods runt hela Sveriges kust. Ö-Assistans har också ett stort antal färdiga tjänster som du som medlem i Sjöassistans direkt kan dra nytta av. 

Behöver du få ut tjugo gäster till festen eller fälla tre björkar och få dom bortforslade? Inga problem på Ö-Assistans så är vår målsättning att lösa både dina transport utmaningar och även tillhandahålla tjänster som vi alla till och från är i behov av.

Vår grund är vårt stora nätverk av duktiga lokala skeppare och entreprenörer som idag verkar ute bland öar och längs hela vår kust. Vi tillhandahåller bland annat:

  • Bemannad kundtjänst som är öppen 0700-2200 varje dag året runt. Vi tror (vet) att det är alltid enklare att prata med en person och få rätt informationer direkt
  • Vårt stora utbud av båtar gör att vi alltid kan optimera rätt båt till rätt uppgift. Det kan gälla lastkapacitet, fart, handikappanpassad etc.
  • Genom att säkerställa rätt resurser till rätt uppgift skonar vi miljö och ser till att du får bästa pris på just ditt uppdrag
  • Samordning och samtransport – många leveranser behöver inte gå direkt utan kan planeras. Genom att samordna detta spar vi stora pengar och även miljön.
  • Logistik och kontroll – vi har egenutvecklad spårning på allt vårt gods vilket ger dig möjligheten att alltid se vart det är och planerad leverans – även när det ligger på båten.

Se mer på Ö-Assistans

För privat och företag

  • Sjötaxi
  • Godstransporter
  • Hantverkstjänster

Rikstäckande tjänst för samordning

Båtägare berättar

Att vara ute med båten förknippas med sol, bad och härliga bekymmerslösa dagar. Får du problem finns vi nära till hands, vilket båtägarnas egna berättelser vittnar om.

Båtägarnas berättelser

Båtägare berättar

Att vara ute med båten förknippas med sol, bad och härliga bekymmerslösa dagar. Får du problem finns vi nära till hands, vilket båtägarnas egna berättelser vittnar om.

Båtägarnas berättelser

Våra skeppare och båtar

Vårt nätverk består av totalt 550 assistansbåtar. Här presenterar vi några av alla våra kompetenta assistansskeppare som hjälper dig när din båt blir obrukbar.

Mer om oss som hjälper dig

VHF hos Stockholmradio

Med ett VHF-abonnemang hos Stockholmradio blir din VHF komplett och ger dig all den information och kommunikation som är oumbärlig till sjöss.

Läs mer om VHF-abonnemang