Sarj AB och Sjöassistans ingår ett samarbete för båtägare som kräver lite mer.

Pressrelease 2022-05-06

SARj AB, distributör av OXE Diesel i Sverige ingår nu ett samarbete med Sjöassistans som bl a innebär att Sjöassistans tjänster blir inkluderad till alla nya OXE Diesel kunder i Sverige.

OXE Diesel utombordare har tillverkats sedan 2014 med tidigare huvudfokus mot den amerikanska marknaden. Under dessa år har produkten finslipats och är idag en riktig premiumprodukt med högsta fokus på kvalité och låga drifts- och underhållskostnader för användaren. Nu ökar fokuset även i Sverige via svenska distributören SARj.

OXE Diesel är en svenskutvecklad dieselutombordsmotor, som reducerar bränsleförbrukningen mot en motsvarande bensinutombordare med 35-50% oavsett fabrikat. Detta leder till motsvarande minskat CO2 avtryck. Väljer man att att tanka HVO100, med samma bibehållen effekt i OXE-motorn, så reduceras det totala CO2 avtrycket med totalt 94,2%! Bränsle som dessutom kan produceras lokalt. Ett konkret exempel på detta är Seaside på västkusten som kör en fast turlista för kommunen. Operatören hade tidigare en modern 4-takt utombordsmotor och bytte till en OXE Diesel, förbrukningen sänktes från 19,2L per tur till 9,2L med bibehållen fart och prestanda, dvs. en reducering med över 50%.

OXE Diesel har en rad stora fördelar liknande inombordsmotorns fördelar. Ett exempel är ett integrerat backslag monterat direkt under motorn vid vattenlinjen. Backslaget har våta lameller, vilket ger möjlighet att slira växeln likt en automatlåda i en personbil och sakta glida framåt i hamnen, för att sedan öka farten mot fjärden med en effekt mellan 150-300hp per motor. Mellan backslaget och propeller finns en patenterad remlösning. Denna lösning skapar både låga förluster och hög driftssäkerhet.

”Även om vi vet att vår livslängd på OXE Diesel är över 3000 timmar och serviceintervallerna väsentligt längre än på motsvarande bensinmotorer, så kan också våra kunder köra på grund eller behöva annan assistans vid tillfälle. Så därför känns det självklart att våra kunder har en rikstäckande assistans när dom ute på sjön”, säger Andreas Cederqvist, försäljningschef SARj.

”Med flera hundra certifierade skeppare som idag kör för Sjöassistans, året runt, dygnet runt så vet vi hur viktigt det är att verkligen kunna lita på sin båt och motor. Att det dessutom är svensk innovationskraft och ingenjörskunskap som utvecklat OXE är så klart jättekul”. Säger Jan Josephson, VD Sjöassistans.

Samarbetet inleds omgående.

För ytterligare information kontakta:

SARj, Andreas Cederqvist, andreas.cederqvist@sarj.se

Telefon : 070 566 89 89

 

Sjöassistans, Jan Josephson, jan@sjoassistans.se

Telefon 08-506 622 00

Andreas Cederqvist, SARj

”Sjöassistans räddade min semester”

När Roger Forsberg och hans fru åkte ut med båten såg de fram emot en veckas semester på sjön. Men…
Läs mer här

Sveriges värsta grund

I senaste numret av båtliv berättar Fredrik från oss om det grund som flest båtar i Sverige varje år går…
Läs mer här

Artikel i Båtliv

I senaste numret av Båtliv så kikar dom lite djupare på Sjöassistans. Läs mer här>>
Läs mer här

Navigationsquiz

Testa lite navigationskunskaper 🙂 Om du hellre vill testa dina musikkunskaper - kika på detta quizz>>
Läs mer här