”Sjöassistans räddade min semester”

När Roger Forsberg och hans fru åkte ut med båten såg de fram emot en veckas semester på sjön. Men plötsligt gick båten sönder.
– Utan Sjöassistans hade semesterveckan blivit förstörd, säger han.

– Vi låg utanför Möja och på förmiddagen efter frukost skulle vi åka vidare. Jag startade båten som vanligt men hann bara köra drygt hundra meter innan jag märkte att någonting var fel. Det lät konstigt och avgaserna var ovanligt varma, säger Roger Forsberg.

Rogers kompis som åkte i en egen båt bogserade dem tillbaka till Möja.
– Jag är ganska motorkunnig och förstod att det antagligen var fel på impellern som skovlar in vatten i kylsystemet. Så var det också.

Roger ringde Sjöassistans.
– En väldigt hjälpsam ung man i telefonen lovade att leta reda på närmaste varv som hade den reservdel som behövdes. Han ringde tillbaka efter 20 minuter. Jag pratade med varvet om vilken impeller som skulle funka bäst. Sedan fixade Sjöassistans en båt som körde ut den till mig. De frågade också om jag ville ha hjälp att sätta i den, men det klarar jag själv. Jag satte i den och efter en dryg timme kunde vi åka vidare. Det enda jag behövde betala för var själva impellern. Jag är väldigt glad över hjälpen från Sjöassistans.

Vad hade ni gjort om du inte varit medlem i Sjöassistans?
– Då hade min kompis fått bogsera mig hela vägen hem till Saltarö. Det är en väldigt lång sträcka och hade förstört semesterveckan.