Välj rätt båtförsäkring!

Din båtförsäkring kan vara ännu bättre än du tror!

Många av dagens bilägare omfattas av vägassistans via sin försäkring eller serviceverkstad. På samma sätt anser flertalet försäkringsbolag att assistans på sjön ska ingå i båtförsäkringen. Detta för att du som båtägare ska få professionell och snabb hjälp om oturen är framme.

Med ett nätverk av cirka 550 assistansbåtar och ett samarbete med närmare 150 välrenommerade marinor och varv, är hjälp aldrig långt bort. Om oturen är framme kan du känna dig trygg att en erfaren assistansskeppare kommer för bogsering eller felavhjälpning på plats. Många problem kan dessutom lösas per telefon genom support från en specialist inom Sjöassistans omfattande nätverk. Det kan till exempel vara en båtmekaniker på ett varv eller en motorerfaren skeppare.

En bra båtförsäkring handlar ju om just detta, att du ska känna dig trygg och få hjälp om oturen är framme. Med en båtförsäkring där Sjöassistans ingår kan du alltid känna dig trygg om du får problem med din båt.

Följande försäkringsbolag har ett samarbete med Sjöassistans idag.

• Bohusassuransen • BSB • Folksam • Länsförsäkringar • Svedea • Dina Försäkringar • ICA

För att veta om Sjöassistans ingår i just din båtförsäkring, läs igenom dina försäkringsvillkor eller kontakta ditt försäkringsbolag. Har du något annat försäkringsbolag så kan du bli medlem direkt med oss och få tillgång till alla våra tjänster ändå.

Sjöassistans i samarbete med Sveriges ledande båtförsäkringar! Vi gör skillnad.

Sveriges värsta grund

I senaste numret av båtliv berättar Fredrik från oss om det grund som flest båtar i Sverige varje år går…
Läs mer här

Artikel i Båtliv

I senaste numret av Båtliv så kikar dom lite djupare på Sjöassistans. Läs mer här>>
Läs mer här

Navigationsquiz

Testa lite navigationskunskaper 🙂 Om du hellre vill testa dina musikkunskaper - kika på detta quizz>>
Läs mer här

Båtägare berättar

Att vara ute med båten förknippas med sol, bad och härliga bekymmerslösa dagar. Får du problem finns vi nära till hands, vilket båtägarnas egna berättelser vittnar om.

Båtägarnas berättelser

Våra skeppare och båtar

Vårt nätverk består av totalt 550 assistansbåtar. Här presenterar vi några av alla våra kompetenta assistansskeppare som hjälper dig när din båt blir obrukbar.

Mer om oss som hjälper dig

VHF hos Stockholmradio

Med ett VHF-abonnemang hos Stockholmradio blir din VHF komplett och ger dig all den information och kommunikation som är oumbärlig till sjöss.

Läs mer om VHF-abonnemang