Skippo köper in sig i Sjöassistans

PRESS RELEASE

Skippo köper in sig i Sjöassistans, vill bygga nya tjänster för ett enklare och tryggare båtliv för den nordiska båtmarknaden.

Båtlivsbolaget Skippo förvärvade förra året succéappen På Sjön från Eniro och lanserade innan sommaren navigationstjänsten i en ny, uppdaterad tappning till sina närmare en miljon användare. Tidigare i år förvärvades även det digitala båtmagasinet Hamnen.se och nu meddelar Skippo att man köper in sig i Sveriges största assistansbolag för fritidsbåtar, Sjöassistans (NMSS AB).

Sjöassistans har i över två decennier hanterat båtassistans i hela Sverige, både som partner till några av marknadens ledande försäkringsbolag samt genom egna medlemskap. Med bolagets rikstäckande nätverk av anslutna assistansbåtar, samarbetande varv och försäkringbolag samt den omfattande datan kring incidenter till sjöss ser Skippo stora möjligheter att tillsammans med Sjöassistans vidareutveckla befintliga men även skapa nya tjänster för att ytterligare öka tryggheten för Nordiska båtentusiaster.

”Detta är en perfekt strategisk match. Det är ovärderligt för oss att kunna utveckla våra tjänster tillsammans med Sjöassistans kunskap, nätverk och insikter samtidigt som vi ser att Skippo kan hjälpa till att vidareutveckla Sjöassistans kärnverksamhet” säger Fredrik Oscarson, VD på Skippo.

”Skippo är en fantastisk partner till oss på Sjöassistans och vi är glada att de valt att gå in som strategisk ägare i bolaget. Med deras närmare en miljon användare i Norden samt erfarenhet av att bygga moderna digitala marina tjänster, kan vi fortsätta leverera på vårt kundlöfte om ett bekymmersfritt båtliv. Det innebär även att vi, tillsammans med våra partners och försäkringsbolag, får ökade möjligheter att utveckla nya tjänster i linje med vår vision om det nordiska båtlivet.”, säger Jan Josephson, VD på Sjöassistans.

Skippo grundades 2022 med ambitionen att förenkla och förgylla båtlivet i Norden genom att erbjuda digitala tjänster för kunskap, inspiration och trygghet på sjön.
Verksamheten omfattar idag navigationstjänsten med samma namn, Sveriges ledande digitala båtmedia Hamnen.se och nu även Sjöassistans.

För mer information, vänligen kontakta:

Fredrik Oscarson, VD Skippo
+46 70-756 15 37
fredrik@skippo.io

Jan Josephson, VD Sjöassistans
+46 70-725 09 00
jan.josephson@sjoassistans.se

 

English version>>

Vi hjälper båtägare att lösa små och stora problem till sjöss.