Länsförsäkringar förnyar sitt avtal med Sjöassistans ytterligare 3 år

Pressrelease

Länsförsäkringar förnyar sitt avtal med Sjöassistans ytterligare 3 år

2023-02-01

Förnyat och fördjupat avtal mellan Länsförsäkringar och Sjöassistans för båtassistans längs hela Sveriges kuster och större sjöar.

Med en marknadsandel på över 32,5% av separata båtförsäkringar i Sverige är Länsförsäkringar i särklass störst på den svenska marknaden. Nu förnyar och fördjupas samarbetet mellan Länsförsäkringar och Sjöassistans för årets säsong och tre år framåt.

”Länsförsäkringar fortsätter att förbättra för att erbjuda marknadens bästa båtförsäkring till Sveriges båtägare.  Att vi kan ge våra försäkringskunder ett fullvärdigt och brett skydd som inkluderar Sjöassistans tjänster när man är ute på sjön är en stor trygghet både för oss och våra kunder. Även Sjöassistans inställning till en levande kust och skärgård är viktig för oss”, säger Klas Evensen, Produktspecialist båtförsäkringar på Länsförsäkringar.

”Våra kunder finns runt hela Sveriges kust och stora sjöar och därför är detta samarbete viktigt för oss då Sjöassistans just kan leverera alla sina tjänster i dessa områden” fortsätter Klas.

”Att vi får förnyat förtroende från Länsförsäkringar är ett gott betyg för oss. Sjöassistans är marknadens enda oberoende assistansbolag till sjöss och med våra lokala skeppare så är vi snabbt på plats för att assistera båtägare som hamnat i problem.

Detta samarbete är också viktigt för oss i att aktivt fortsätta stötta en levande skärgård och möjligheten till yrkesliv för skärgårdens bofasta. Det skapar också förutsättningar att fortsätta vår satsning på en hållbar kust och skärgårdsmiljö med bland annat vår årliga utsättning av havsöring. Det gläder oss att Länsförsäkringar vill vara med och driva dessa viktiga frågor tillsammans med oss.

Det bekräftar att Sjöassistans varumärke står för hög kvalitet i kombination med vår långa erfarenhet. Vi ser fram emot kommande säsonger och att bli en del av Länsförsäkringar och leverera marknadens bästa båtassistans”, säger Fredrik Åkerström / Kundansvarig på Sjöassistans

Avtalet mellan bolagen gäller 3 år med start 2023.

Vi hjälper båtägare att lösa små och stora problem till sjöss.