Hyrbåtsmarknaden exploderar

Ska du hyra båt eller hyra ut din båt i sommar?

Hyrbåtsmarknaden växer snabbt! Att hyra båt är ett populärt alternativ för semestern och vi har sett en kraftig tillväxt de senaste åren.

Att hyra eller hyra ut en båt kräver viss kunskap. Båtar skiljer sig från bilar, och det kan vara knepigt att få allt att fungera smidigt. Dessutom är våra kuster och skärgårdar ibland inte alltid de enklaste vatten att navigera i. Att ha ett medlemskap i Sjöassistans ger dig en trygghet dygnet runt och längs hela vår långa kust och de stora sjöarna.

  • Ska du hyra ut din båt kan du antingen beställa för din hyresgäst och då inkludera Sjöassistans i din uthyrning – kan ju kännas extra tryggt både för den som hyr och för dig att du vet att din båt blir professionellt hanterad om det skulle ske något. Eller så rekommenderar du till din hyresgäst denna tjänst så hen kan teckna själv.
  • Om du ska hyra en båt så är det så klart en stor trygghet att veta att du är trygga händer om det skulle bli några problem.

Du kan teckna medlemskap exakt för de dagar du hyr din båt och vara säker på att få hjälp om något händer med båten när du bara vill njuta av semestern.

Med Sjöassistans-medlemskapet får du följande förmåner:

  • Om du får problem med motorn, kopplar vi in en expert som kan hjälpa dig över telefon. Vi löser över 50% av motorproblemen direkt på telefon, så att du snabbt kan komma vidare med semestern.
  • Vi kan bogsera dig om det behövs
  • Vi drar dig av grund med minsta möjliga skador på båten för att garantera din säkerhet.
  • Om du råkar gå torrt på bränsle, kommer vi ut och hjälper dig.
  • Vi levererar reservdelar till båten om det behövs.
  • Vi kan ordna dykare om det skulle krävas (kostnad för dyket tillkommer).
  • Du kan alltid kontakta oss dygnet runt, året runt. Våra specialister är redo att hjälpa dig.

Läs mer och skaffa ett Sjöassistans-medlemskap för din hyrbåtssemester!

Sensommar och höst med båt – en skadedrabbad period

Sensommar och höst – en fantastisk båttid eller en ren mardröm! Visste du att över en tredjedel av alla båtskador…
Läs mer här

Stresstest Skippo app för avancerad navigering dygnet runt

One Water Race med navigationsappen Skippo. Förra veckan gick tävlingen One Water Race av stapeln. Det är en extremsporttävling som…
Läs mer här

Ökända grund orsakar skador för miljoner

– Det handlar om belopp på miljontals kronor, ingen vill ta ansvar, säger Fredrik Åkerström, en av ägarna till Sjöassistans.  I…
Läs mer här