BoatBuddies – Sveriges första digitala marina och Sjöassistans ingår samarbete för smartare båtar.

Pressmeddelande

BoatBuddies – Sveriges första digitala marina och Sjöassistans ingår samarbete för smartare båtar.

2022-08-30

Nu lanserar BoatBuddies Sveriges första digitala marina. Ett helt nytt sätt för Sveriges båtägare att få tillgång till flera smarta båttjänster genom BoatBuddies app som finns tillgänglig för både iOS och Android.

I BoatBuddies app guidar Hamnkapten Bud dig som båtägare med tips och råd i situationer som lätt kan bli stressiga, ger dig tillgång till checklistor kring hur du på bästa sätt tar hand om din båt både för ett tryggt båtägande samt för att bibehålla värdet. Utöver det finns även en digital servicejournal, dagbok och man kan beställa kvalitetssäkrade båtrelaterade tjänster. Dessutom kan man uppgradera sin båt till en smart båt där du som båtägare har uppsikt över din båt dygnet runt, året runt i appen. Skulle gränsvärdena för bland annat batterispänning, position eller vattennivå överskridas får du en notifiering och undviker enkelt otrevliga överraskningar.

Men även den smartaste båten kan råka ut för problem ute på sjön och därför ingår Sjöassistans i flera av medlemskapen för maximal trygghet och enkelhet för båtägaren. Dessutom ingår även självriskreducering upp till 5000 kronor om olyckan skulle vara framme.

BoatBuddies bryter ny mark med sin digitala tjänst i kombination med flertalet fysiska tjänster inom bland annat båtvård. Många av de olyckor som sker idag, exempelvis de båtar som sjunker i hemmahamn, skulle enkelt kunna undvikas med hjälp av tekniken i en uppkopplad båt. Nu när prisvärd teknik finns lättillgänglig för båtägare har det aldrig varit enklare att ha uppsikt över sin båt.” säger Jan Josephson, VD Sjöassistans.

Alltmer i vår vardag blir digitalt och inom det marina båtlivet ser vi flera spännande projekt. Båtvärlden har ännu inte tagit till sig modern teknik på samma sätt som många andra branscher har gjort men vi ser hur vi kan öka säkerheten, tryggheten och glädjen för många båtägare med de lösningar vi nu erbjuder och genom samarbetet med Sjöassistans får våra kunder också professionell hjälp om problem uppstår ute till sjöss” säger Göran Strandberg, medgrundare och styrelseordförande BoatBuddies.

Läs mer på BoatBuddies.se

 

Ytterligare information lämnas av:

Göran Strandberg, Medgrundare och Styrelseordförande BoatBuddies

[email protected]  0736-00 74 20

Jan Josephson, VD Sjöassistans

[email protected] 08-506 622 00

Göran Strandberg, medgrundare BoatBuddies