Snabb hjälp ”just in time”

Jan hade haft en skön natt på Ängsö innan han skulle ta upp båten för säsongen. På väg till upptagningen dog motorn. Då kom assistansskepparen Arne Holmquist till undsättning.

Jan var på väg från Ängsö till sin vinterhamn Kilsviken båtklubb i Lännersta, där han bokat upptagning av båten.

– När motorn dog hade jag precis passerat Smådalarö. Jag befann mig i lä och solen sken så det var inga problem. Min första reaktion var att jag skulle få hjälp av någon förbipasserande men då slog det mig att jag borde ringa mitt försäkringsbolag där jag har min båtförsäkring, förklarar Jan.

När Jan ringde sitt försäkringsbolag blev han informerad om att Sjöassistans ingick i hans båtförsäkring. Jan kontaktade Sjöassistans och blev snabbt ihopkopplad med assistansskeppare Arne Holmquist, som befann sig i närheten.

– Jag var jättenöjd eftersom jag verkligen behövde hjälp. Assistansskepparen som jag blev kopplad till var trevlig och korrekt. Han kom på plats snabbt, trots att det var helg. Det var väldigt proffsigt, säger Jan.

Eftersom det var sent på säsongen och dessutom lördag fanns det inga bensinmackar öppna i närheten. Arne hade en dunk med 10 liter diesel i sin assistansbåt men det skulle inte räcka som bränsle hela vägen till Lännersta. Arne luftade upp bränslesystemet innan han fyllde tanken och bogserade sedan Jan ungefär 5 distansminuter, som sedan tog sig för egen maskin resten av vägen.

– I det läget kändes det verkligen bra att ha en bra båtförsäkring där Sjöassistans ingår. Det var verkligen en positiv överraskning att det gick så smidigt och att jag fick hjälp så snabbt. Det var jag väldigt tacksam för. Dessutom hann jag faktiskt precis ”just in time” till båtupptagningen, skrattar Jan nöjt.