Motorhaveriet som fick oväntade konsekvenser

Försommarstockholm visade sig från sin allra bästa sida när Robert Poon och en tjejkompis tog en båttur på kvällskvisten i slutet av maj. Åtminstone fram till dess att motorn havererade – något som skulle få oanade följder.

– Det var ett fint försommarväder så vi bestämde oss för att ta båten ut från Viggbyholm. Vi hade med oss en matsäck, for ut i Hägernäset och lade till i Kyrkviken, berättar Robert Poon.

– Allt var finfint tills vi skulle puttra hem. Vi hade bara åkt i fem minuter när jag märkte att motorn hade gått varm. Jag kollade motorn och allt såg juste ut så det var inget jag kunde fixa själv.

De ankrade i Hägernäsviken och funderade på hur de skulle göra.
– Jag hade ett vagt minne av att Sjöassistans ingick i min försäkring, så jag slog en signal till försäkringsbolaget och kollade. Det stämde mycket riktigt, så jag ringde upp Sjöassistans.

Sjöassistans skickade en båt som befann sig i viken utanför Djursholm, som ligger nästgårds. Så det tog bara en halvtimme innan de var på plats.
– Allt var väldigt odramatiskt. Det märktes att de som hämtade oss hade rutin. De var väldigt proffsiga och tillmötesgående.
Robert har en bekant som driver ett varv och försökte få tag på honom men lyckades inte.

– Eftersom det var lördag kväll ville jag inte chansa på att bryggan skulle vara stängd. Så vi bogserade hem båten till Viggbyholm istället. När vi sedan tog in båten på ett varv visade det sig att det var vattenpumpen som hade skurit. Och det var fixat på en vecka.

Men hur var det nu med detta om oanade följder..?
– Jo, vi kom hem så sent att jag föreslog att min bekant skulle sova kvar. Och sedan den kvällen är hon min flickvän – vi blev ett par tack vare motorhaveriet.