Vad ingår i Sjöassistans Redo Kombo?

Sjöassistans Redo Kombo innehåller en fullständig service, oavsett om du fått problem med båten eller om du vill ha hjälp och information om något annat kring båtlivet.

Har du otur att gå på grund eller av andra skäl inte kan ta dig vidare för egen maskin, får du hjälp av våra Sjöassistansbåtar. Vi ombesörjer lossdragning och eventuell bogsering till närmast lämpliga varv eller marina där du kan få hjälp. Om din hemmahamn är ett rimligt alternativ, ser vi till att båten bogseras dit.

Vår ambition är att du ska kunna fortsätta din båtsemester så snabbt som möjligt om du får problem till sjöss. Den effektivaste lösningen för att göra detta möjligt, är ibland att få assistans direkt på plats. Det kan exempelvis vara att vi ger starthjälp där du befinner dig om dina startbatterier har laddat ur.

Om oturen är framme är hjälpen nära. Vi kommer ut till dig med det du behöver för att komma vidare.

Ersättning för hemtransport av förare samt besättning till resans utgångspunkt.

Vår ambition är alltid att hjälpa dig på snabbast möjliga sätt. Ibland är det bättre för dig att få problemet löst genom ett samtal med en expert. Då ser vi till att du snabbt får telefon- eller VHF-support från en specialist inom vårt omfattande nätverk. Det kan exempelvis vara en båtmekaniker på ett varv eller en motorerfaren assistansskeppare.

Ring, eller anropa oss på VHF, för besked om vädret. Vi har alltid de senaste prognoserna – både för stunden och för några dagar framåt.

En öppen skärgårdsbutik kan rädda en hel semester. Kontakta oss när du behöver hitta rätt. Vi hjälper dig med information om service och aktuella öppettider. året runt.

Vi ger dig tidsupplysningar och kontaktuppgifter för samtliga öppningsbara broar och slussar i Sverige. Självklart har vi också uppgifter om maxhöjd och –bredd för de broar du behöver passera.

Kanske är du ute på okända vatten och inte riktigt vet vad som finns i närheten? Tveka inte att kontakta oss för snabba besked.

Går du på grund, kolliderar eller råkar ut för annan sjöskada, reduceras självrisken på din ordinarie båtförsäkring. Gäller oavsett försäkringsbolag. Vid anspråk på självriskreducering måste verifikation bifogas, liksom uppgifter om medlemsnummer, konto för utbetalning, båtförsäkringsbolag, skadedatum samt skadenummer.

Som medlem i Sjöassistans Redo Kombo har du alltid täckning i områden där mobilen sviker. VHF-abonnemang hos Stockholmradio till ett värde av 475 kr/år ingår i medlemsavgiften för Redo Kombo.

En dekal som innehåller en kod och telefonnummer till Sjöassistans sätts väl synligt på båten. Om någon uppmärksammar att båten t.ex. slitit sig från sina förtöjningar, fått problem vid förtöjningsplatsen eller att något annat inte verkar stå rätt till så kan man ringa Sjöassistans och uppge koden. Båtägaren blir då kontaktad av Sjöassistans och underrättad om situationen.

Båtägare berättar

Att vara ute med båten förknippas med sol, bad och härliga bekymmerslösa dagar. Får du problem finns vi nära till hands, vilket båtägarnas egna berättelser vittnar om.

Båtägarnas berättelser

Våra skeppare och båtar

Vårt nätverk består av totalt 550 assistansbåtar. Här presenterar vi några av alla våra kompetenta assistansskeppare som hjälper dig när din båt blir obrukbar.

Mer om oss som hjälper dig

VHF hos Stockholmradio

Med ett VHF-abonnemang hos Stockholmradio blir din VHF komplett och ger dig all den information och kommunikation som är oumbärlig till sjöss.

Läs mer om VHF-abonnemang