Vad ingår i Sjöassistans Ansvar?

Sjöassistans Ansvar är för dig som endast har en sk ansvarsförsäkring för din båt. Du kan ha denna försäkring via din hemförsäkring eller teckna den direkt med de flesta större försäkringsbolag. En ansvarsförsäkring täcker endast kostnader som du kan orsaka på annan part. Om du kompletterar din ansvarsförsäkring med Sjöassistans Ansvar så tar vi hand om dig om du får problem ute på sjön!

Har du otur att gå på grund eller av andra skäl inte kan ta dig vidare för egen maskin, får du hjälp av våra Sjöassistansbåtar. Vi ombesörjer lossdragning och eventuell bogsering till närmast lämpliga varv eller marina där du kan få hjälp. Om din hemmahamn är ett rimligt alternativ, ser vi till att båten bogseras dit.

Vår ambition är att du ska kunna fortsätta din båtsemester så snabbt som möjligt om du får problem till sjöss. Den effektivaste lösningen för att göra detta möjligt, är ibland att få assistans direkt på plats. Det kan exempelvis vara att vi ger starthjälp där du befinner dig om dina startbatterier har laddat ur.

Om oturen är framme är hjälpen nära. Vi kommer ut till dig med det du behöver för att komma vidare.

Ersättning för hemtransport av förare samt besättning till resans utgångspunkt.

Vår ambition är alltid att hjälpa dig på snabbast möjliga sätt. Ibland är det bättre för dig att få problemet löst genom ett samtal med en expert. Då ser vi till att du snabbt får telefonsupport från en specialist inom vårt omfattande nätverk. Det kan exempelvis vara en båtmekaniker på ett varv eller en motorerfaren assistansskeppare.

Båtägare berättar

Att vara ute med båten förknippas med sol, bad och härliga bekymmerslösa dagar. Får du problem finns vi nära till hands, vilket båtägarnas egna berättelser vittnar om.

Båtägarnas berättelser

Våra skeppare och båtar

Vårt nätverk består av totalt 550 assistansbåtar. Här presenterar vi några av alla våra kompetenta assistansskeppare som hjälper dig när din båt blir obrukbar.

Mer om oss som hjälper dig

VHF hos Stockholmradio

Med ett VHF-abonnemang hos Stockholmradio blir din VHF komplett och ger dig all den information och kommunikation som är oumbärlig till sjöss.

Läs mer om VHF-abonnemang